Instructie

We hebben allemaal wel een paardendroom. Voor de ene persoon is dit een ontspannen buitenrit, voor iemand anders het gevoel van een verzamelde galop. Wat je droom of doel ook is, als ruiter/trainer wil je dat je paard licht reageert op jouw hulpen, aandacht heeft voor jou en zelf ook ontspannen en gelukkig is. Op weg naar je droom/doel kunnen jij en je paard op allerlei moeilijkheden botsen zoals rijtechnische problemen, miscommunicatie of spanning.

Zit je vast, leer je graag bij of ben je klaar voor de volgende stap?

Ik help je graag verder.

Dit kan zowel bij jou als bij mij (buitenpiste).

 

Je kunt een individuele les boeken of een 10-beurten kaart aanvragen. Bij deze laatste is de 11de les gratis.

 

 

Rijden

Van nature zijn paarden niet gemaakt om een ruiter op hun rug te dragen. Als ruiter hebben we dus de verantwoordelijkheid om enerzijds ons paard zo te trainen dat hij een gezonde werkhouding kan aanhouden tijdens het rijden en dat we hem zo trainen dat hij de hulpen begrijpt en er licht op reageert. Hierdoor wordt elke rit een plezier! Anderzijds moeten we als ruiter ook aan onszelf werken. Naast een functionele en stabiele zit moeten we ook leren hoe we onze hulpen kunnen inzetten om ons paard te begeleiden.

Grondwerk

Grondwerk is naast leuk ook heel nuttig. Het kan mooi aansluiten op je training onder het zadel en deze zelfs verbeteren! Door vanaf de grond met je paard te werken kun je zelf veel beter zien hoe hij zijn lijf gebruikt tijdens bepaalde oefeningen. Je kan een jong paard al een boel leren voor je daadwerkelijk opstapt. Dit zorgt ervoor dat het eigenlijke inrijden veel vlotter verloopt. Voor nerveuze en onzekere paarden geeft het ook extra vertrouwen als je eerst wat vanaf de grond werkt.

Lange teugel

Aan de lange teugel werken met je paard is een manier van trainen die je niet zo vaak ziet, wat jammer is. Deze manier is onder andere heel geschikt om je paard dressuurmatig te trainen zonder ruitergewicht, om als ouder de kleine pony van je kind wat extra training te geven of om je tragere paard wat meer te motiveren tijdens het grondwerk. Ook leuk om je shetlander in conditie te houden. Door de teugels, je stem- en zweephulpen en het positioneren van je eigen lichaam kun je heel gericht gaan werken.

Naar buiten!

Buiten de vertrouwde omgeving van de (binnen)piste rijden/grondwerken/wandelen kan een uitdaging zijn. Je komt onverwachte dingen tegen en je paard is meestal alerter en meer voorwaarts. Het is echter ook een goed moment om aan je eigen vaardigheden als trainer te werken en je paard vertrouwt te maken met verschillende situaties en obstakels. Met wat voorbereiding en oefening is het voor zowel paard als mens genieten!

 

Wil je hier graag aan werken?

Onze stal grenst aan een groot natuurgebied. Ideaal om te werken aan je buiten vaardigheden.

 

 

 

Theorie

Om in de praktijk alles uit je training te halen is het belangrijk dat je ook het achterliggende hoe en waarom begrijpt. Meer leren over een bepaald onderwerp? Enkele voorbeelden van theorie onderwerpen: gezonde beweging herkennen, het hoe en waarom van bepaalde oefeningen en probleemoplossend trainen.

Je kunt een theorie dag/voor- of namiddag organiseren bij jou op stal. Een dergelijke dag kan naar eigen keuze ingevuld worden. Een combinatie van theorie en praktijkdeel is ook mogelijk.

Een theorie dag/middag kan plaats vinden vanaf minimum 4 deelnemers. De organisator neemt deel aan de halve prijs.

info@hoofsandhorses.be