Bekappen

Gezonde en functionele hoeven zijn van groot belang voor je paard. Een onnatuurlijke hoefvorm of te lange hoeven kunnen zorgen voor kwalen zoals rotstraal, scheuren en kneuzingen. Op langere termijn kunnen er overbelasting en blessures ontstaan, dit zowel in de benen als in de rest van het lichaam. Naast een gezonde voeding en veel beweging is het ook belangrijk dat de hoeven regelmatig correct bekapt worden.

 

 

 

 

Bekapintervallen

Een goed bekapinterval voor jouw paard is afhankelijk van verschillende factoren zoals beweging, ondergrond waarop het paard leeft en werkt, voeding,...

Voor paarden met een afwijkende hoefvorm zoals bokhoef, platvoeten, verschillende hoeven of scheuren is het noodzakelijk om , al dan niet tijdelijk, zeer regelmatig (om de 3-4 weken) te bekappen. Ook voor hoefbevangen paarden,  paarden met peesblessures of hoefkatrolontsteking is het belangrijk dat de hoeven niet te lang worden. Voor paarden zonder problemen is een interval van 4-6 weken vaak nodig om de hoeven in topconditie te houden.

Zelf bekappen

Voor paardeneigenaars is het nuttig om zelf de hoeven van je paard (gedeeltelijk) te kunnen onderhouden. Je merkt sneller problemen op en kunt snel inspelen op de persoonlijke behoefte van je paard. Bovendien leer je je paard zo nog beter kennen. Wil je graag beginnen met zelf bekappen of wil je je werk een keer laten controleren? Ik help je hier graag bij. 

 

 

Theorie

Je kan ook een theorie cursus organiseren (met of zonder praktijk gedeelte) bij jou op locatie waarin paardeneigenaars een gezonde hoef leren herkennen en hoe ze hier naartoe kunnen werken.

info@hoofsandhorses.be