Training

Loop je tegen problemen aan? Heb je even wat minder tijd? Of heeft je paard nood aan een intensievere trainingsperiode? Ik neem beperkt trainingspaarden aan om een persoonlijke aanpak te kunnen garanderen. Als eigenaar mag je zelf de trainingen bijwonen of krijg je een wekelijkse update. Naar het einde van de trainingsperiode toe kan de eigenaar samen met zijn paard 1 of meerdere lessen volgen zodat je thuis verder kunt bouwen op wat je paard geleerd heeft.

Tijdens de trainingsperiode streef ik steeds naar het leggen van een goede basis voor de volgende stap. Bij problemen zoek ik naar een lange termijn oplossing . De trainingsduur is afhankelijk van het paard en het beoogde doel. Ik vind het belangrijk dat het paard de tijd krijgt die hij nodig heeft.

De trainingsduur en het aantal trainingen/week wordt op voorhand met de eigenaar besproken. Tijdens hun verblijf beschikken de paarden over een stal met uitloop of paddock met schuilstal met een ruime hoeveelheid voordrooghooi. Extra bijvoeren van (graanvrij)krachtvoer is ook mogelijk.

 

 

Beleren

Het beleren is een hele belangrijke stap in het leven van een paard. Wanneer je paard in deze fase een ruime basis krijgt en de tijd krijgt om alles op een positieve manier te leren zal hij in zijn latere carrière als rijpaard graag voor je werken en vol vertrouwen zijn. Ik focus dus niet enkel op het rijden, maar op alles wat erbij komt zoals netjes stilstaan tijdens opzadelen en opstappen, basismanieren van op de grond.

Pony's (vanaf 1m10) zijn ook welkom om te beleren of verder te trainen. Heeft je (kinder)pony wat bijscholing nodig? Ook hiervoor ben je aan het juiste adres.

 

 

 

Fysieke training

Heeft je paard tijdens het rijden/longeren/grondwerken last van disbalans? Trekt hij aan de longe steeds naar buiten of valt hij net naar binnen? Is hij niet vooruit te branden of gaat hij net overhaast? Ontspant hij moeilijk of heb je steeds het gevoel dat er 100 kilo aan de teugels hangt tijdens het rijden? Paarden die geen correcte werkhouding kunnen aanhouden, niet genoeg balans en kracht hebben zijn niet fijn om mee te werken. Door de training hierop aan te passen kun je je paard beter helpen en wordt trainen weer leuk voor jullie beide.

 

 

 

Problemen oplossen

Geeft je paard moeilijk hoeven en/of is hij lastig te bekappen? Is je paard nerveus, angstig of heeft hij weinig oog voor je persoonlijke ruimte? Een paard met fijne basis manieren dat rustig is in de omgang is door iedereen graag gezien. Er kunnen verschillende oorzaken aan de basis van zijn gedrag liggen. Die worden tijdens de trainingsperiode zoveel mogelijk achterhaald om zo tot een langdurige en paardvriendelijke oplossing te komen.

 

info@hoofsandhorses.be